Gilde Vakcollege Techniek biedt aansluitende mbo-opleidingen aan.

Klas 5, 6 en 7 Gilde Vakcollege Techniek: mbo-niveau 2 en 3. Na het behalen van je vmbo-diploma kun je verder leren of gaan werken. Bij ons kun je verder leren en een mbo-opleiding volgen op niveau 2 of 3 (bbl-opleiding). Deze opleiding is dus alleen voor leerlingen die hun vmbo-diploma op het Gilde hebben behaald.

Je gaat vier dagen per week in een bedrijf aan het werk en je komt één dag per week naar het Gilde. Op die ene schooldag krijg je theorielessen en aanvullende praktijklessen, zodat je daar in het bedrijf waar je werkt verder mee kunt. Tijdens deze opleiding krijg je een salaris van je baas.

Het Gilde geeft samen met ROC Rivor uit Tiel vorm aan deze opleiding: ROC Rivor is eindverantwoordelijk en het Gilde verzorgt de lessen. Vanaf dit schooljaar 2020-2021 bieden we ook de opleiding
Maritiem aan in samenwerking met het Da Vinci College uit Dordrecht.

Het grote voordeel van het volgen van deze mbo-opleiding aan het Gilde is, dat de docenten je al goed kennen. Ze weten waar je goed in bent en waar je wat aandacht nodig hebt. De praktijkdocent bezoekt je ook regelmatig in het bedrijf waar je werkt, zodat hij je vorderingen goed kan volgen.

Voordelen doorlopende leerlijn vmbo > mbo

De samenwerking met het ROC Rivor uit Tiel en het Da Vinci College uit Dordrecht heeft voor onze leerlingen onder meer de volgende voordelen:

  • Betere aansluiting op jouw behoeften
  • Je gaat naar je eigen vertrouwde school
  • Je blijft verzekerd van goede begeleiding
  • Je hebt een grotere kans op het mbo-diploma

Kortom, één school, twee diploma’s! Voor een optimaal leerrendement.

Ontdek: MBO op Gilde Vakcollege Techniek