Overal waar je kijkt, zie je resultaten van deze opleiding. Dat begint al in je eigen huis, straat, wijk, dorp of stad, met zijn verschillende huizen, kantoren en bedrijfspanden. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de inrichting ervan speelt een grote rol. Al die gebouwen moeten bereikbaar zijn via goede wegen en bruggen.

In het profiel BWI leggen we in het derde en vierde leerjaar een goed fundament voor de vele beroepsmogelijkheden in deze sector. In de praktijklokalen maak je met behulp van moderne gereedschappen leuke werkstukken en leer je onder andere profielen en bekistingen stellen op de bouwplaats. Ook ga je metselen en stukadoren. In de machinale afdeling leer je omgaan met machines die je in een echte timmerwerkplaats of timmerfabriek ook tegenkomt. Omdat werken aan deze machines niet zonder gevaar is, besteden we veel aandacht aan veiligheid.

Heb je meer belangstelling voor het fijnere werk en ben je creatief? Dan is fijnhoutbewerking iets voor jou! Je leert de beginselen van meubelmaken en interieurbouw en je legt een prima basis voor het mbo.

Beroepen

Het profiel BWI geeft je een goede basis voor beroepen als: timmerman, meubelmaker, interieurbouwer, metselaar, stukadoor, tegelzetter, stratenmaker.

Deze beroepen kun je uitoefenen in de bouw, scheepsbouw, weg- en waterbouw en bij timmerfabrieken.

BWI leerlijnen: Fijnhout, Timmeren en Infra.