Mijn naam is: Evianne van Toor.

Ik heb in 2016 mijn vmbo-gl diploma behaald in de richting MEI (metaal, elektro en installatie).

Bij Gilde vakcollege techniek volg ik de MBO opleiding (BBL; 4 dagen werken, 1 dag school) eerste technicus. Hier heb ik voor gekozen omdat ik het gilde een fijne school vind met goede docenten.

Ik ben eigenlijk een beetje toevallig de techniek ingerold. Toen ik nog in groep 8 zat was er een flyer uitgedeeld over de meidendag op het Gilde. Hier ben ik naartoe gegaan en daar kwam ik erachter dat ik techniek wel heel erg interessant vond. Als ik het over zou kunnen doen, zou ik beter mijn best hebben gedaan op school, zodat het makkelijker was in de toekomst.

Aan de andere kant was het Gilde vroeger echt een ervaring om nooit te vergeten, omdat het altijd zo gezellig was met de jongens, soms dus iets te gezellig waardoor ik minder goede cijfers haalde.

Wat ik als tip heb voor de meiden die hun richting nog moeten kiezen: Ik zou goed opletten in de technieklessen en  kijken wat voor functies je kan doen met deze richting en of het je aanspreekt. Verder denk ik dat het niet super erg is als je twijfelt tussen meerdere richtingen! Er zijn zoveel leuke dingen in de techniek dat het lastig is om te kiezen.

Ik ben begonnen met de richting MEI (metaal, elektro en installatie) en ik ben momenteel werkzaam als automonteur. Ik heb er ook geen spijt van gehad dat ik eerst een andere richting heb gedaan, want het is alleen maar extra informatie die ik heb mee genomen.

Wat heb je als tip voor de meiden die nog stage gaan lopen: Je kan advies vragen aan de oudere jongens en meisjes op het Gilde die al stage hebben gelopen of aan de docenten. Ook kun je vragen aan bedrijven of je een paar uur mee kan lopen om een beter beeld te krijgen bij het bedrijf.

Nu ik wat ouder ben en met techniek bezig ben, merk ik dat er veel verschil zit tussen school en werk, het kan zijn dat je bijvoorbeeld metaal op school helemaal niet leuk vind, maar dat je het in het bedrijfsleven wel leuk vind. Dus zorg dat je naast school ook thuis uitzoekt wat jou interessant lijkt.