Mijn naam is: Evianne van Toor

Ik heb in juli 2017 mijn diploma behaald: GL richting Metaal, Elektro, Installatie; MEI

Momenteel zit ik op het Soma college in Harderwijk. Ik volg de opleiding ‘allround monteur mobiele werktuigen niveau 3’ en ga daarna niveau 4 doen, aangezien ik niet meteen bij niveau 4 kon beginnen. Ik doe een BBL opleiding. Dat wil zeggen dat ik 5 dagen per week werk bij Van Der Spek in Vianen en om de 8 weken ga ik twee weken intern naar school.

De keuze voor een technische opleiding was: Ik ging gewoon direct naar het Gilde, omdat techniek mij heel leuk leek.

Als ik het over zou doen zou ik: Ik zou helemaal niks over doen! Ik heb een super mega leuke tijd gehad en veel gelachen met de jongens.

Wat heb je als tip voor de meiden die nog hun richting moeten kiezen:  Ik zou dagen meelopen bij bedrijven in verschillende branches, omdat hetgeen je op school aan lesstof verkrijgt is niet altijd even leuk en uitgebreid zoals bij een bedrijf.

Wat heb je als tip voor meiden die nog stage moeten lopen:

Ik heb zelf heel veel info gevraagd aan wat oudere jongens over hoe het bedrijf is. Als je nog twijfelt, moet je misschien vragen of je een dagje of een halve dag mee kunt lopen ergens.

Wat kan ik de andere meiden leren: Je moet leren omgaan met jongens. Als een jongen een grapje maakt, moet je weten wanneer het echt als grapje is bedoelt of wanneer het is om jou echt uit te lachen.

Ik merk dat het leuker wordt als je echt bij een bedrijf werkt. Op school vond ik het nooit echt super bijzonder leuk om naar de techniek lessen te gaan. Nu op mijn werk vind ik het echt geweldig. De dingen die ik op school heb gehad zijn nu wel heel leuk en op school nooit zo interessant. Maar dat kan ook komen omdat ik geen school mens ben!!!!