Mijn naam is Lisanne van Rooden,

In 2017 heb ik mijn kader/metaal diploma behaald, daarna heb ik de bbl opleiding allround constructie werker niveau 3 bij Gilde Vakcollege Techniek gevolgd. Hier ben ik in 2020 voor geslaagd.

Nu werk ik 5 dagen in de week als lasser in een metaalbedrijf en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Elke dag leer ik nog heel veel. In de avonduren ga ik nog naar het Gilde om mijn lasdiploma te behalen.

Ik heb geen spijt gehad van mijn keuze voor de metaal. In vind het erg leuk om elke dag bezig te zijn met het lassen en de dingen eromheen. En een product te maken van begin tot het eind.

Als ik terugkijk op mijn tijd op het Gilde zou ik niets veranderen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb er veel geleerd. Ook de mbo-opleiding vond ik heel leuk, omdat ik de combinatie tussen naar school gaan en leren wel prettig vond. Deze opleiding sloot goed aan op het Gilde. Veel dingen die ik op school heb geleerd, komen terug in de praktijk.

Wat ik aan de meiden mee wil geven is: Kies wat jij leuk vindt, ook al is het in het begin spannend of “raar” dat er weinig meiden op school zitten. Dit went vanzelf. Zelf heb ik er totaal geen moeite mee gehad dat ik als het enige meisje in de klas zat.