14 maart 2022

Betekenisweek op het Gilde

Vorige week was het betekenisweek op het Gilde Vakcollege Techniek. De hele week werd er aan het begin van de dag stilgestaan bij het thema bidden.

Gedurende de hele week stonden de dagopeningen steeds in het teken van bidden. Woensdag was het biddag: ‘biddag voor gewas en arbeid’. In het westen leven we van overvloed. Wij hebben het geld en de middelen om overal ons eten vandaan te slepen. Wij hebben geen grote problemen. Maar als we iets verder weg kijken, zien we dat dat niet vanzelfsprekend is. Met de oorlog in Oekraïne komen deze problemen wel heel dichtbij.
Daarom willen we deze week ook een praktisch vervolg geven. Vanaf vrijdag 11 maart worden er levensmiddelen ingezameld om naar Oekraïne te sturen. Stichting GAIN uit Sleeuwijk zal in samenwerking met E. van Wijk Logistics deze middelen naar Oekraïne gaan transporteren.
Van vrijdag 11 maart tot donderdag 17 maart staan bij de receptie een aantal rolkarren klaar waarin alles verzameld kan worden. Kijk eens in je voorraadkast of koop in de supermarkt een keer iets meer dan normaal. Er is vooral vraag naar deze producten:
Houdbaar voedsel:
conserven, olie, rijst, bloem, pasta en saus, crackers, flesjes water
(Het product moet nog minimaal twee maanden houdbaar zijn!)
Hygiëneartikelen:
tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, maandverband, luiers.
Inmiddels zijn er al een aantal leerlingen die het één en ander hebben meegenomen, waardoor je onderstaand al een mooie start van onze actie ziet. Neem je ook iets mee? Alvast bedankt voor je bijdrage!