8 februari 2016

Doedag 2016: “Het was een fantastische dag”

Jarno van As: “Het was een fantastische dag, voor de school, de techniek en op de wat langere termijn gezien, ook voor het bedrijfsleven.”

“Volgens mij komen ze allemaal!”

Aldus een enthousiaste Jarno van As, één van de organisatoren van de doedag, die woensdag 3 februari op het Gilde Vakcollege Techniek werd gehouden. Vanaf oktober vorig jaar kwamen de aanmeldingen voor deze ochtend en middag al binnen. Het zouden er uiteindelijk 225 (!) worden, 26 meer dan vorig jaar.

De vraag aan de leerlingen op de doedag of ze ook daadwerkelijk naar het Gilde willen komen, werd in zeer grote getale met JA beantwoord!

Het Gilde zit al jaren in de lift. De laatste paar jaar schrijven zich rond de 200 leerlingen in. Dat is opmerkelijk, omdat de vijver waarin alle scholen voor voortgezet onderwijs vissen, het primair onderwijs, steeds minder “vissen” telt. Het succes zit hem o.a. in het grote aanbod verschillende profielen van het Gilde. Bovendien is de school ook een streekschool die leerlingen trekt uit een brede regio, van Alblasserdam tot Tiel en van Loon op Zand tot Utrecht. Een school als het Gilde is nergens anders in Nederland te vinden. Ook de enorm toegenomen belangstelling voor techniek speelt een rol mee.

Tijdens de doedag, die uit een morgen- en/of middaggedeelte bestond, hadden de knullen en meiden het geweldig naar hun zin.

In de technieklokalen konden ze een windgong van messing maken, die na afloop van de morgen of middag trots mee naar huis genomen werd.

Opvallend en verheugend is ook de toename van het aantal meisjes dat belangstelling krijgt voor de techniek. Momenteel zijn er op het Gilde 15 meisjes, maar dat aantal zal naar verwachting het komend cursusjaar nog sterk toenemen.

….

Techniek zit in de lift, de belangstelling is groter dan ooit en dat merken ze op het Gilde als geen ander.

Jarno van As: “Het was een fantastische dag, voor de school, de techniek en op de wat langere termijn gezien, ook voor het bedrijfsleven.”

        Voor foto’s van de Doe Dag klik hier.