20 februari 2015

Doedag

“Ze vonden het allemaal hartstikke leuk!”

Aldus een enthousiaste Jarno van As, één van de organisatoren van de Doedag, die woensdag 18 februari op het Gilde Vakcollege Techniek werd gehouden.

Vanaf oktober vorig jaar kwamen de aanmeldingen voor deze ochtend en middag al binnen. Het zouden er uiteindelijk 214 (!) worden. Vijftien meer dan vorig jaar. En … dat was toen al een record aantal.

 

Klik hier voor de foto's!

 

Kijkers zijn nog geen kopers, leert een uitdrukking ons, maar de vraag aan de leerlingen op de Doedag of ze ook daadwerkelijk naar het Gilde willen komen, werd in zeer grote getale met JA beantwoord!

Jarno van As: “Van de 28 leerlingen die ik in mijn lokaal had, waren er slechts 2 die naar een andere school wilden.” En vervolgt hij: “Diezelfde geluiden heb ik ook van de andere collega’s gehoord!”

De knullen en meiden hadden het op de Doedag geweldig naar hun zin. Ja, ook meisjes krijgen steeds meer interesse in de techniek (zie ook het artikel over de meidendag).
 

Onder leiding van de vakbekwame docenten van het Gilde werd er in de praktijklokalen een prachtige kandelaar van messing en koper gemaakt, die na afloop trots mee naar huis genomen mocht worden.

Techniek zit weer in de lift, de belangstelling is groter dan ooit.

Jarno van As: “Het was een fantastische dag! Doen we volgend jaar weer!”