24 juni 2021

Eerste hotspot STO-GOAL geopend

Op vrijdag 18 juni werd de eerste hotspot STO-GOAL (Sterk Techniekonderwijs Gorinchem Altena) geopend. Deze hotspot, die te vinden is bij de firma Van de Beek in Neerijen, biedt een leerwerkplek waar leerlingen aan de slag kunnen met de nieuwste technieken, expertises en technologie├źn.

De Hotspots zijn in het leven geroepen, omdat er in de regio een toenemende behoefte is aan goed, eigentijds geschoold, technisch personeel. Door naar de bedrijven toe te gaan en daar lessen te volgen, maken de leerlingen kennis met de nieuwste technologie├źn en kunnen bedrijven hun expertise overdragen op de technici van de toekomst.

De eerste Hotspot had als onderwerp ‘veiligheid op de werkplek’, in het kader van infratechniek. Door de firma Van de Beek werd eerst de theorie uitgelegd, waarna de deelnemende leerlingen een praktijkopdracht moesten uitvoeren. Het mooie aan de praktijkopdracht is dat dit een opdracht is zoals deze ook daadwerkelijk op de werkvloer moet worden uitgevoerd. In de toekomst zullen er bij dit bedrijf drie Hotspots worden ingericht: naast veiligheid op de werkplek bieden STO-GOAL en de firma Van de Beek een hotspot voor de startende vakman/-vrouw en een hotspot waarin digitaal uitzetten en inmeten met GPS wordt behandeld.

We danken de firma Van de Beek voor de prettige samenwerking en we kijken uit naar meer geslaagde Hotspots!