3 november 2021

Gastles Martine Beijer

Op woensdag 2 november volgden de meiden van het Gilde Vakcollege Techniek een gastles door niemand minder dan Martine Beijer; oud-leerling en bekend als klusser bij Eigen Huis & Tuin. Samen met Martine bedachten de leerlingen creatieve opbergoplossingen voor in huis.

Je kent het vast wel, zeker wanneer je wat kleiner behuisd bent; waar laat je de strijkplank? Het ding staat altijd in de weg en moet een eigen plekje krijgen. De meiden kregen dus als opdracht om een opbergoplossing te bedenken; uit het zicht en bij voorkeur multifunctioneel. Martine is meer dan enthousiast over de plannen van de meiden. ‘De meiden op het Gilde denken echt buiten de box,’ vertelt ze, ‘zo kwam één van de meiden met het idee van een ondiepe gangkast waar precies de strijkplank inpast. Spiegel ervoor, ruimte voor sleutels aan de buitenkant: geniaal!’ Dat Martine de ideeën van de meiden waardeert, blijkt ook wel uit het feit dat ze de plannen aanstaande vrijdag meeneemt naar de opnames van Eigen Huis en Tuin. ‘Het leuke is dat dit een hele realistische opdracht is,’ vervolgt Martine. ‘De meiden kunnen kun ideeën straks uitgevoerd zien op televisie.’ De betreffende uitzending is op 25 november te zien op RTL4.

Martine is zelf leerling geweest op het Gilde Vakcollege Techniek en weet dus als geen ander hoe het is om als vrouw in de techniek te werken. Ook was ze betrokken bij de opzet van het project ‘meiden en techniek’, met als doel om meer meiden te enthousiasmeren voor een technisch beroep. Mede door haar inzet telt het Gilde inmiddels al 26 meiden! We danken Martine voor haar inzet en we kijken ernaar uit om haar in de toekomst nog vaker te mogen ontmoeten op het Gilde!