19 december 2018

Gilde te gast op Ambachtsdag

Stichting Ambachtsplein in Schoonrewoerd organiseerde 15 december een actieve ambachtsdag

Stichting Ambachtsplein in Schoonrewoerd organiseerde agelopen zaterdag 15 december een sfeervolle ambachtsdag. Jong en oud kwam via wat slingerpaadjes terecht in een wereld waarin zeker de jeugd de kans krijgt om kennis te maken met techniek. Het Gilde Vakcollege Techniek was uitgenodigd om te assisteren.

Er waren verschillende demonstraties en regelmatig kon de bezoeker zelf actief aan de slag. Zo kon er bijvoorbeeld hout bewerkt worden in een echte timmerwerkplaats en was er te zien hoe een boomstam gezaagd werd tot planken. Ook op het gebied van metaalbewerking was voldoende te zien en beleven.

De tijd vloog ongemerkt voorbij en wie toch langer gebleven was dan aanvankelijk de bedoeling was, kon zich warmen aan warme huisgemaakte soep, gepofte appels of iets lekkers bij de koffie.

We zijn als Gilde blij dat we deze dag van dichtbij mochten ervaren en kijken terug op een mooie dag.