10 juli 2014

Gilde Vakcollege Techniek en ROC Rivor voegen technisch vmbo en mbo samen

Vmbo-school Gilde Vakcollege Techniek en ROC Rivor willen een extra impuls geven aan het technisch beroepsonderwijs in de regio en gaan hiervoor een intensieve samenwerking aan.

 

Leerlingen kunnen met ingang van aankomend schooljaar zowel een vmbo- als een mbo-diploma halen op de locatie van het technisch Vakcollege in Gorinchem. Via de geïntegreerde opleidingsroute volgens het 'model 1-6' halen praktisch ingestelde en gemotiveerde leerlingen na zes jaar een mbo-diploma Techniek op niveau 2 of 3.

 

,,Deze doorlopende techniekopleiding binnen de vertrouwde omgeving van onze school heeft grote voordelen. Het leidt tot minder overlap in lesstof, voorkomt voortijdig schoolverlaten en brengt mbo-expertise naar het vmbo.“, aldus Henri van Breugel, directeur van het Gilde. Ook Rob Franken, bestuursvoorzitter van ROC Rivor, is verheugd. ,,De leerlingen maken zo een hele natuurlijke overstap naar het mbo en leren verder voor een technisch beroep dat echt bij ze past en tevens een goede kans op werk biedt in de regio."