19 december 2019

Gilde Vakcollege Techniek last en wint

Laswedstrijd vmbo bij Mercon Gorinchem

Op dinsdag 10 december jl. organiseerde Mercon Gorinchem een regionale laswedstrijd in de leerschool.

Voor de wedstrijd konden de regionale vmbo-scholen geïnteresseerde leerlingen opgeven, om te laten zien hoe goed ze al kunnen lassen.

Er waren twee lasprocessen waarvoor de leerlingen zich konden opgeven. Het eerste proces was MAG, een methode waarbij er met een gas gelast wordt. Het tweede proces was electrode-lassen. Daarnaast werd er onderscheid gemaakt tussen leerlingen uit leerjaar 3 en leerjaar 4.

De 35 deelnemende leerlingen van de regionale scholen werden verdeeld in 3 groepen. In deze groepen werd er fanatiek gestreden om de podiumplaatsen en dit was op sommige gezichten goed af te lezen.

Elke leerling moest een aantal lassen leggen op een werkstuk dat eruit zag als een poppetje. De organisatie was in handen van Mercon en zij waren dan ook in grote getale aanwezig om alles in goede banen te leiden. Na afloop van de wedstrijd konden de leerlingen van de verschillende scholen even uitblazen onder het genot van een hapje en drankje in afwachting op de uitslag van de jury.

De uitslag was voor de leerlingen van het Gilde Vakcollege Techniek een mooi compliment. Op alle processen hadden we winnaars met een podiumplaats 1, 2 en 3. We feliciteren onze vakkanjers met dit resultaat. Goed gedaan hoor! We bedanken Mercon voor het organiseren van dit evenement.