13 februari 2020

Joop en Jurre winnen laswedstrijd

22 januari was het weer zover! Traditiegetrouw organiseert het Gilde Vakcollege Techniek tijdens de Open Dag in de middag en avond een laswedstrijd. De winnaars zijn inmiddels bekend.

Uit de leerlingen die zich hadden opgegeven, werden er een aantal geselecteerd om met elkaar de strijd aan te gaan. Aangezien er op dit moment rond de veertig vmbo-leerlingen opgeleid worden om hun niveau 1 NIL lasdiploma te halen, was het al een prestatie op zich om uitgekozen te worden! NIL staat voor ‘Nederlands Instituut voor Lastechniek’. De strijd werd geleverd in de discipline MAG-lassen en TIG-lassen. De leerlingen moesten een werkstuk lassen wat voor het niveau 1 NIL examen wordt gebruikt. Voor de MAG-lassers was dit het volledige “Poppetje” en de TIG-lassers moesten verschillende soorten verbindingen lassen.

Bij de MAG-lassers zaten alle leerlingen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd Joop van Wijgerden met 1 punt verschil kampioen van het Gilde!

Bij de TIG-lassers zaten de meeste deelnemers wederom dicht bij elkaar maar was het Jurre Wuijster die met 2 punten verschil kampioen van het Gilde is geworden!

Beide heren gaan nu het Gilde Vakcollege Techniek vertegenwoordigen op 25 maart tijdens de nationale wedstrijden van het NIL. Wij wensen beide heren heel veel succes en hopen dat Joop en Jurre zich straks beste vmbo-lasser van Nederland mogen noemen.