29 maart 2017

Klaar voor de Nationale laswedstrijden!

Joost en Wilco gaan voor goud!

Gilde gaat voor goud!

Vrijdag 31 maart gaan Joost Kant en Wilco Schreuders de strijd aan met de andere regionale laskampioenen tijdens de Nationale laswedstrijden georganiseerd door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL) in Nieuwegein.

Na het winnen van deze voorrondes beginnen de voorbereidingen voor de landelijke laswedstrijden. De druk op de jongens is hoog aangezien het Gilde Vakcollege Techniek vorig jaar ook twee nationale laskampioenen geleverd heeft. Hoe bereiden deze heren zich voor? Wilco: ‘Ik vond het heel gaaf dat ik mee mocht doen met zo’n regionale wedstrijd en dat ik heb gewonnen. Ik heb geleerd dat je, wat er ook gebeurt, rustig moet blijven.’ ‘Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen winnen en verliezen’, vult Joost aan. De beide lassers oefenen deze week vele uren in de metaalafdeling van het Gilde en kunnen met vragen bij hun metaaldocenten terecht. Ze bestuderen de tekeningen en proberen vooral de lastige onderdelen onder de duim te krijgen.

Aangezien hun prestaties tijdens de voorrondes lof kregen van de beoordelaars zijn de verwachtingen hooggespannen. Aanstaande vrijdag zullen we het gaan zien. Houden Wilco en Joost hun hoofd koel? Succes, mannen!