18 oktober 2018

Lasergunactie Gildenwijk met leerlingen ’t Gilde en Camphusianum

De gemeente organiseert na de vakantie, samen met Veilig Verkeer Nederland en de politie, twee verkeersactiedagen in de Gildenwijk.

Op 1 november van 11.00 tot 14.00 uur mogen 30 van onze leerlingen, in groepjes en onder begeleiding van getrainde medewerkers van VVN, een lasergun hanteren om de snelheid op de doorgaande route in de wijk te meten.

Het is educatief voor de leerlingen om in te schatten met een lasergun hoe hard automobilisten over de Gildenweg rijden. Een waardevolle educatieve actie, waar wij graag aan meewerken.

Het doel van deze acties is samen werken aan verkeersveiligheid in de buurt. De actie vloeit voort uit de gesprekken tussen gemeente en de wijk over het verbeteren van de verkeersveiligheid op de doorgaande route door de Gildenwijk.  ‘s Morgens is het de beurt aan leerlingen van het Camphusianum.

Verkeerswethouder Joost van der Geest komt tussen 12.00 en 13.00 uur meedoen met deze actie. De gemeente Gorinchem maakt een punt van 0 verkeersslachtoffers. Meer informatie: http://www.maakeenpuntvannul.nl/ of Facebook – Maak een punt van nul – zh.

 

Joke Alberts

Team Wijkbeheer

Medewerker leefbaarheid en communicatie