9 februari 2017

Laswedstrijden op het Gilde Vakcollege Techniek

Open dag:
Woensdag 25 januari jl. zijn tijdens onze open dag de Gilde laswedstrijden weer gehouden.
10 leerlingen totaal uit klas 4A en 4E waren vooraf geselecteerd om hieraan deel te nemen.

Alle deelnemers hebben het officiële niveau 1 examen werkstuk gemaakt.

Na een spannende dag waarbij de resultaten van de leerlingen dicht bij elkaar zaten, heeft uiteindelijk Joost Kant bij de MAG lassers gewonnen. Wilco Scheuders heeft in de categorie BMBE lassen gewonnen. Ook hadden we 2 TIG lassers die deelnamen. Helaas mogen we maar 2 deelnemers door laten gaan en is er gekozen voor een MAG en BMBE lasser.

Joost en Wilco gaan binnenkort naar de regionale laswedstrijd van het NIL. De winnaars van de regionale wedstrijden gaan 31 maart naar de landelijke laswedstrijd en kunnen daar landelijk kampioen lassen worden.

Afgelopen jaar is Sybe Haringsma namens de school landelijk kampioen geworden in de categorie BMBE lassen. Wij hopen uiteraard dit succes dit jaar te mogen herhalen.

Joost en Wilco gaan over een paar weken door naar de regionale laswedstrijden van het NIL.

Succes daar mannen.