14 oktober 2021

Leerlingen bezoeken Hout- en Meubileringscollege

Op woensdag 13 oktober brachten een aantal meiden van het Gilde Vakcollege Techniek een bezoek aan het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam. De meiden werden ontvangen door HMC-docent Peter van der Arent. Na een rondleiding door de school gingen de leerlingen aan de slag met een kleine opdracht. Met behulp van niets meer dan een lat, een rol tape, een zaagje en een potlood, moesten de meiden een schaalmodel maken van een zelf te bedenken meubelstuk. Daar draaien onze leerlingen hun handen natuurlijk niet voor om!

Meidencoach Lisa Korevaar vertelt waarom het zo belangrijk is om de meiden op het Gilde een extra duwtje in de rug te geven: ‘Het kiezen van een technische school zoals het Gilde is stap één, maar we willen natuurlijk heel graag dat de meiden ook kiezen voor een technische vervolgopleiding én uiteindelijk een technisch beroep.’ Omdat het Gilde van origine een school is waar vooral heel veel jongens op af komen, wordt er wat extra’s georganiseerd om de meiden te ondersteunen. Dat wordt onder meer gedaan door de meidencoaches. ‘De samenwerking met het HMC is één voorbeeld van zo’n extraatje,’ vertelt ze, ‘maar we laten de meiden ook kennismaken met rolmodellen en nemen hen mee naar bedrijven waar vrouwen aan het roer staan.’

Hoewel er ook genoeg meiden in de richtingen metaal, installatie, elektro en motorvoertuigen uitstromen, blijft Bouwen, Wonen en Interieur de meest populaire optie. Alexander Visser, docent BWI, doet er dan ook alles aan om de overgang tussen BWI op het Gilde en een vervolgopleiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. ‘Design en ontwerp is een onderdeel waar we steeds meer aandacht aan gaan besteden,’ vertelt hij, ‘meubelbouw zit uiteraard verwerkt in onze opleidingen, maar ook de basis voor meubelstofferen kun je tegenwoordig leren op het Gilde!’ De perfecte voorbereiding op een eventuele overstap naar het HMC.