13 maart 2020

Leerlingen exposeren tijdens Gorcum Art & Design Week

De afgelopen maanden hebben alle leerlingen uit het tweede jaar van de havo meegedaan aan een nieuw project: de "Gorcum Art & Design Week”, georganiseerd door het Gorcums museum. Op donderdag 12 maart was de klas uitgenodigd voor een feestelijke opening van hun eigen expositie, waar hun werk de aankomende tien dagen voor publiek te zien zal zijn.

De opdracht die de leerlingen meekregen was ‘Maak een kunstwerk dat de toeschouwer op het verkeerde been zet, óf een object waarbij de gebruiker wordt misleid.’ Aanleiding voor het scholierenproject was de expositie Bedrieglijk Echt, die in het museum te zien was. Er waren rondleidingen, workshops en speciale lesprogramma’s. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Verder was de opdracht vrij: het mocht een autonoom kunstwerk worden of een gebruiksobject. Schilderen, boetseren, fotografie, video, alles mocht, zolang er maar met fantasie en werkelijkheid werd gespeeld. Niets is wat het lijkt!

Tijdens de officiële prijsuitreiking de Gorcum Art & Design Awards waarbij wedhouder Ro van Doesburg drie verschillende awards uitreikte, viel het Gilde maar liefst twee van de drie keer in de prijzen. De Art Award is gewonnen door Janco Klein, Arwin Aanen, Bart Oevermans & Joran de With met het werk ‘Fountain’. De award voor beste uitvoering is gewonnen door Andreas Sterk en Geert Zijlmans hun ‘sponsjes’. Deze awards zijn gemaakt door kunstenaar Marco van Trigt. Er is ook nog een vierde categorie, de Publieksprijs, hiervoor kunnen bezoekers stemmen tijdens de expositie tot en met 22 maart. De publieksprijs wordt in de week van 23 maart uitgereikt. Gilde Vakcollege Techniek is enorm trots op de leerlingen uit deze klas, zij hebben allemaal ontzettend hard gewerkt en laten zien dat zij veel talent hebben voor het beeldende vak.