14 januari 2020

Meidendag 5 februari 2020

Op woensdag 5 februari a.s. vindt op het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem de jaarlijkse Meidendag plaats. Vanaf 13.30 uur zijn alle meiden uit groep 7 en 8 die willen ontdekken of techniek iets voor hen is, van harte welkom. Aanmelden kan via www.komnaardemeidendag.nl.

Er zitten steeds meer meisjes op de Gorinchemse school. Dat is bijzonder, want in het technisch bedrijfsleven zijn er nog steeds weinig vrouwen. Gilde Vakcollege Techniek wil hier graag verandering in brengen door meiden op te leiden tot technische vakvrouwen. In de moderne techniek zijn vaardigheden als samenwerken, nauwkeurig werken en creatief denken ontzettend belangrijk. Veel meiden bezitten een of meer van die vaardigheden en zijn daarom erg gewild in de techniek.

Natuurlijk kan het best wel eens een uitdaging zijn, als meisje op een school met voornamelijk jongens. Volgens de meiden zelf is dat echter helemaal geen probleem. Anna Diecke (12) zit sinds dit schooljaar op het Gilde. “Jongens zijn heel relaxed, ze maken zich niet zo druk om dingen.” Het wennen viel haar alles mee.

Gerda (12) beaamt dat; “Binnen een week was ik gewend op school.” Ze zit in een klas met drie andere meiden. In de speciale Meidenkantine ontmoet ze de meiden uit andere klassen. Een plek om je even terug te trekken uit de drukte. “Maar ik vind het ook leuk om met de jongens te zijn,” lacht ze.

Tijdens de Meidendag kunnen meisjes uit groep 7 en 8 kennismaken met het Gilde én met een technisch bedrijf. Deze middag staat er onder meer een excursie naar Sanidrõme in Papendrecht op de planning. Bij dit sanitairbedrijf kunnen de meiden zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De meiden maken kennis met het proces van de allereerste schets tot uiteindelijke uitvoering. Ook mogen ze zelf aan de slag met het ontwerpen van een badkamer. Een ander onderdeel van de Meidendag is het maken van een werkstuk op het Gilde zelf. Daarnaast ontmoeten de meiden de meidencoaches en een aantal van de meiden die nu al op het Gilde Vakcollege Techniek zitten. De dag wordt afgesloten met een maaltijd.

Gilde Vakcollege Techniek kijkt er naar uit om een heleboel meiden kennis te laten maken met techniek. Aanmelden kan via www.komnaardemeidendag.nl.