2 februari 2015

Metalent benadrukt belang vakopleiding met schenking bandschuurmachines

Gorinchem – “Wij zijn blij met het Gilde, want jullie leren nog een vak!” zei Rens Nagtzaam, manager van Metalent, tegen de metaaldocenten van het Gilde. Hij benadrukte het grote belang van praktijklessen in het algemeen en die van de metaal in het bijzonder.

 

Metalent is een initiatief van Deltametaal en biedt jongeren interessante leer- / werkmogelijkheden bij technische bedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid. Leerlingen in de scholingspool van Metalent –  dat nauw samenwerkt  met bedrijven in groot- en kleinmetaal, bedrijfsvakscholen , praktijkopleidingscentra, vmbo/mbo en hogescholen (hbo) – leren hun toekomstige beroep zoveel mogelijk in de praktijk.  

“Het duurt  7 – 10 jaar voor iemand  vakman is. Voor de praktijklessen zijn goede machines onmisbaar.” Om deze woorden kracht bij te zetten overhandigde de heer Nagtzaam twee bandschuurmachines aan de docenten van de afdeling Metaaltechniek. Met deze machines kunnen bewerkte stukken metaal worden afgebraamd.

 

Menno Alberts, teamleider en docent metaaltechniek van het Gilde was blij met deze welkome aanvulling op het machinepark en sprak namens de school zijn dank en waardering uit voor deze geste van Metalent.

Omdat de overhandiging plaatsvond tijdens de Open Dag op 21 januari jl. konden de beide machines direct door de vele bezoekers en “toekomstige metaaltalentjes” worden bewonderd.