24 maart 2014

Nominatie InstalAward 2014 Gilde Vakcollege Techniek met ‘Meiden in de techniek’

Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem is genomineerd voor de InstalAward 2014 met het project 'meiden in de techniek'. De InstalAward is een initiatief van OTIB die een prijs uitgeeft voor de vmbo-school met het meest innovatieve onderwijsproject in de elektro-, installatietechniek en instalektro. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt samen met een jongerenjury de genomineerde projecten onder andere op originaliteit en de aansluiting op ontwikkelingen in het onderwijs en de praktijk.

 

Het project 'meiden & techniek' is vorig jaar gestart met het creëren van een meidenkantine. Uit gesprekken met oud-leerling Martine Both, inmiddels eigenaar van Aquarius Sanitair in Sleeuwijk en leerlingen uit groep 8, bleek er  behoefte aan een "eigen plekje" waar de meiden elkaar kunnen ontmoeten.  Na deze opstartcampagne hebben zich 5 meiden aangemeld in de 1e klas.  

 

Deze 5 meiden worden naast hun mentor bijgestaan door de meidencoach van de school mevrouw Teters-Slinger en door bedrijfscoach mevrouw Martine Both. Vanwege haar ervaringsdeskundigheid als oud leerling van Gilde Vakcollege Techniek en haar competenties als vakvrouw in de installatietechniek is zij een perfect rolmodel voor meiden in de techniek.

 

Uiteraard  was er nogal wat werk aan de winkel voor mevrouw W.J. van der Stelt, managementassistente en projectleider Marketing meiden & techniek. Zo is er speciale dameswerkkleding aangeschaft en zijn er fotoreportages gemaakt bij de diverse afdelingen voor de website. Initiatief van de meiden zelf was het maken van een PowerPoint presentatie om op hun oude basisschool te gaan vertellen over hun ervaring met Gilde Vakcollege Techniek en het promoten van meiden in de techniek.  Daarnaast is er onder de meiden van groep 8 in de regio een speciaal meidenmagazine verspreid met o.a. informatie over de meidendag die gehouden is op 26 februari j.l.

 

Naast de gesprekken met de meiden, is er ook extra intensief contact met hun ouders. Kortom, voldoende ontwikkeling voor OTIB om als project 'meiden in de techniek' genomineerd te worden. Maandag 10 maart j.l. heeft een filmploeg een en ander in beeld gebracht van de meiden in de techniek bij Gilde Vakcollege Techniek te Gorinchem. De prijsuitreiking van de InstalAward 2014 is op donderdag 3 april in de Ziggo Dome te Amsterdam. We houden u op de hoogte!