11 december 2018

PAO klas 2

Klas 2 verkent de praktijkrichtingen van het Gilde om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De leerlingen van de tweede klas snuffelden twee weken aan de verschillende afdelingen die we binnen het Gilde aanbieden. Dit zijn de zogenaamde PAO-weken (Praktische Afdelingsoriëntatie).

Zo konden de leerlingen sleutelen aan motorvoertuigen bij Mobiliteit en Transport. Bij PIE (Produceren, Installeren en Energie) hebben de leerlingen verschillende werkstukjes gemaakt: een pennenhouder, een kaarsenstandaard en een wissellicht. Als laatste gingen de leerlingen aan de slag bij BWI ( Bouwen, Wonen en Interieur ). Hier hebben ze een kerstboom gemaakt, met behulp van Augmented Reality, een handige app op de telefoon,  konden de leerlingen de kerstboom die ze gingen maken in hun eigen omgeving plaatsen.

Verder hebben de leerlingen ook nog bedrijven in de omgeving van de school bezocht, die aansluiten bij de verschillende afdelingen die wij op het Gilde aanbieden. Deze bedrijven zitten te springen om goed technisch geschoold personeel, of mensen die daarvoor opgeleid willen worden.

Tenslotte bezochten de leerlingen het Nederlands Militair Museum, waar ze veel leerden over de technische snufjes die ze bij defensie hebben bedacht en ontwikkeld. Het was niet alleen maar luisteren, want ze mochten ook aan de slag met het maken van een echte bushmaster, een militair voertuig dat beter bestand is tegen bermbommen.

Al met al kijken we terug op veel geslaagde activiteiten en we hopen dat de leerlingen een beter beeld hebben gekregen, zodat ze een weloverwogen keuze voor hun praktijkvak kunnen  maken.