31 oktober 2017

Paul Rosenmöller bezoekt Gilde

Het Gilde Vakcollege Techniek heeft bezoek gekregen van Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad) en Marcel Doodkorte (wethouder van onderwijs van de gemeente Gorinchem) .

Het eerste deel van het bezoek stond het Gilde Vakcollege Techniek centraal als centrum voor techniekonderwijs in de regio Gorinchem. Bij dit onderdeel was Marcel Doodkorte, wethouder van onderwijs van de gemeente Gorinchem aanwezig.

In het tweede deel stond het strategische gesprek over de ontwikkeling van het techniekonderwijs als geheel centraal. Bij dit gedeelte waren  aanwezig ook aanwezig: Ton de Groot (directeur Teylingen College KTS Voorhout, voorzitter Platform PIE, bestuurslid SPV, bestuurslid Federatie vmbo Techniek), Leen Prins (directeur Schoonhovens College, voorzitter Platform BWI, bestuurslid SPV, bestuurslid Federatie vmbo Techniek) en Danny Janssen (directeur Calvijn College, locatie Krabbendijk met een Vakhavo).

Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers een beeld van het technisch onderwijs op het Gilde. Ondanks het drukke programma was er voldoende tijd voor gesprek. Men ging, naast docenten en vmbo-leerlingen, ook in gesprek met bbl-leerlingen. Deze leerlingen hebben het vmbo van het Gilde doorlopen en zitten nu in het kader van de doorlopende leerlijn op het mbo (bbl niveau 2 en 3) van het Gilde.

We kijken terug op een geslaagd bezoek!


Klik op de link hieronder om te lezen hoe Paul Rosenmöller na het bezoek over het functioneren van onze school denkt.

https://www.vo-raad.nl/artikelen/279