28 mei 2014

Presentatie conferentie VHTO meiden & techniek

Een stijging van 500% van meiden binnen de school is natuurlijk erg bijzonder. Zodoende werd de projectleider meiden & techniek, Wilma van der Stelt, uitgenodigd voor het geven van een presentatie op donderdag 15 mei jl bij de landelijke conferentie van VHTO in Utrecht.

 

 

De dames Anniek Smael en Masja Gielstra van VHTO (het landelijk expertisebureau voor meisjes & techniek) hebben in oktober 2012 de start van onze campagne ondersteund tijdens de klankbordavond.

Daarna is het in sneltreintempo een succes geworden. De meidenkantine is gerealiseerd; een plekje, wanneer de meiden daar behoefte aan hebben, om zich even terug te trekken. Tijdens de open dag is hier uiteraard extra aandacht aan geschonken. Een speciale meidendag is er georganiseerd waarbij de meiden ’s morgens een creatief technisch werkstukje hebben gemaakt en ’s middags een aantal bedrijven hebben bezocht waar technische dames werken. Hieruit zijn 5 aanmeldingen ontstaan en is men aan de gang gegaan met het PR materiaal. Foto's en promotiefilms zijn te vinden op onze website.

 

Naast de ondersteuning van de mentor is er een speciale meidencoach, mevrouw Jeannette Teters-Slinger, die gesprekken heeft met de meiden. Onze bedrijfscoach, Martine Both, een oud-leerling van het Gilde, heeft ook regelmatig contact met de meiden, in groepsverband en individueel. Zij heeft inmiddels haar eigen bedrijf, Aquarius Sanitair in Sleeuwijk en begeleidt de meiden als ervaringsdeskundige. De projectleider heeft telefonisch contact met de ouders van de meiden om te vragen naar feedback. Uiteraard is het voor het Gilde Vakcollege Techniek ook allemaal nieuw en wil men graag openstaan voor eventuele verbeterpunten.  

 

Dit jaar zijn we gestart met 5 meiden in de techniek. We hebben inmiddels weer 3 nieuwe aanmeldingen voor volgend jaar. Totaal 8 meiden die de techniek komen versterken, creatief zijn en met hun handen willen werken…!

 

Ook geïnteresseerd, neem gerust contact op met Gilde Vakcollege Techniek: 0183-632288.