30 juni 2021

Presentatie nieuwbouw Gilde Vakcollege Techniek

Op 29 juni 2021 maakte het personeel van het Gilde Vakcollege voor het eerst kennis met haar nieuwe schoolgebouw. Al maandenlang wordt er door leerkrachten, directie, bedrijvenkring en diverse andere partijen meegedacht aan het ontwerp. Dat op deze dag alle betrokken partijen voor het eerst bijeenkwamen, was een heugelijke mijlpaal in het bijzondere proces rondom de nieuwbouw.

Het nieuwe gebouw, dat zal verrijzen aan de Haarweg te Gorinchem, beslaat 10.000 vierkante meter en is ontworpen door Thomas Drenth en Bart van Kampen van architectenbureau De Zwarte Hond. De plannen beloven veel moois: het gebouw zal een extraverte, open plek zijn, met veel aandacht voor vakmanschap. Dat zal onder meer tot uiting komen in het gebruik van veel natuurlijke materialen, origineel metselwerk en een bijzonder dak waardoor veel daglicht binnenkomt.

Het Gilde Vakcollege Techniek wordt in dit proces bijgestaan door de bedrijven van stichting Wetech. We zijn dankbaar dat deze organisatie onze school in raad en daad bijstaat. De komende tijd houden we u uiteraard graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom onze nieuwbouw.

Het Gilde Vakcollege Techniek hoopt in de eerste helft van 2024 het nieuwe schoolgebouw in gebruik te kunnen gaan nemen.