1 april 2015

Prijs voor winnende rap voor leerlingen Gilde

Hieronder een persbericht van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland:

 

"Feest vanmiddag, in klas 1 G van Vakcollege Techniek Het Gilde in Gorinchem! Leerlingen Gerben den Hartog en Ruben Verzijl ontvingen er een prijs uit handen van Kees Boender (verkeersveiligheidsambassadeur voor de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en wethouder van Molenwaard) en Hans Freije (wethouder van Gorinchem).

 

Hun inzending was door de Jury van de TotallyTraffic leerlingenwedstrijd “Ik wil je zien! Hoe zou jij dat doen?” geselecteerd als beste in de wedstrijdcategorie raps.

 

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) had de leerlingenwedstrijd in het najaar van 2014 voor de derde achtereenvolgende keer georganiseerd om leerlingen in de brugklassen en tweede klassen uit te dagen een campagne-uiting te maken waarmee ze leeftijdgenoten “verleiden” goed zichtbaar te zijn op de fiets.

Dit onderwerp is belangrijk: uit onderzoek is bekend, dat het merendeel van de jongeren weet, dat goed zichtbaar zijn in het verkeer belangrijk is voor de veiligheid. Toch fietst maar iets meer dan de helft van de jongeren goed verlicht.

Er waren dit jaar 259 inzendingen, verdeeld over de categorieën posters, strips, raps en kledingstukken. De rap van Gerben en Ruben was de Jury vooral opgevallen door de kernachtige boodschap ervan. Kees Boender en Hans Freije overhandigden hen de prijs: de jongens mogen samen met een producer de studio in om van hun rap een professionele cd te maken.

De leerlingenwedstrijd maakt onderdeel uit van het programma “TotallyTraffic” van het ROV-ZH en de overige samenwerkende overheden in de provincie.

Het programma bevat een groot aantal eigentijdse verkeersveiligheidsmodules en is sinds de start in 2009 al door ruim eenderde van de scholen in Zuid-Holland omarmd. Ook Het Gilde is actief met een aantal modules. "