13 november 2020

Sollicitatiegesprekken in samenwerking met bedrijven stichting Wetech

Deze week hadden de leerlingen uit de vierde klas hun SE Nederlands. Voor dit SE moesten zij een spreekopdracht doen; een sollicitatiegesprek met een bedrijf naar keuze.

Leerlingen solliciteren bij een bedrijf waar zij stage gaan lopen dit jaar. De leerlingen hebben een sollicitatiebrief en een CV geschreven en gaan nu ook daadwerkelijk op gesprek. De gesprekken vinden op het Gilde plaats. Deze gesprekken zijn een meer dan leerzame ervaring voor de leerlingen, beaamt ook docent Nederlands Ruud van der Klooster. Hij vertelt: “De aanwezigheid van mensen uit het bedrijfsleven maakt dat de leerlingen zich echt serieus genomen voelen. Dichter bij de werkelijkheid kunnen we haast niet komen.” De docenten Nederlands zijn bij de gesprekken aanwezig om de leerlingen te beoordelen. 

Deze mooie samenwerking is wederom een goed voorbeeld van de samenwerking tussen Gilde Vakcollege Techniek en Stichting Wetech. We zijn erg blij dat bedrijven ons ook op deze manier ondersteunen. 

De aanwezigheid van mensen uit het bedrijfsleven maakt dat de leerlingen zich echt serieus genomen voelen. Dichter bij de werkelijkheid kunnen we haast niet komen.

Ruud van der Klooster - docent Nederlands