6 maart 2014

Succesvolle Doedag voor leerlingen van groep 8

Op woensdagmorgen 5 maart j.l. rond 8.30 uur stonden de eerste jongens en meisjes al bij de ingang van Gilde Vakcollege Techniek. Sommigen heel voorzichtig en verlegen, alleen, met een vriendje of in een groepje uit de klas kwamen ze de hal binnen. Vorig jaar dachten we al een recordaantal aan aanmeldingen te hebben voor de Doedag, namelijk 170 leerlingen. Nu waren dat er maar liefst 199! De alarmbellen voor de roep naar technisch goed geschoold personeel schijnt te zijn aangeslagen.

 

Nadat directeur dhr. C.H. van Breugel de waarschijnlijk toekomstige leerlingen heeft welkom geheten gaan ze samen met de techniekdocenten en de nodige versterking naar de technieklokalen. 

 

Geweldig om ze aan het werk te zien aan de draaibanken met een zaag, hamer, schuurpapier, boor etc. Supergeconcentreerd, helemaal opgaand in de techniek. Tussendoor wordt er tijd gemaakt voor een rondleiding door de school en uiteraard voor wat drinken met een koek. 

 

's Middags was er een nieuwe ronde met hetzelfde programma. We zien met spanning uit naar het aantal aanmeldingen van de geinteresseerde jongens en meisjes. Het ziet er veelbelovend uit!

 

Mevr. W.J. van der Stelt.

 

Klik hier voor de foto's