12 december 2019

Techniekwedstrijd basisscholen

Op 11 december hebben 140 leerlingen uit Gorinchem meegedaan aan de botenrace van het Gilde Vakcollege Techniek.

De wedstrijd vond plaats in de oude showroom van Massive op Avelingen-Oost. Deze ruimte werd beschikbaar gesteld door Damen Shipyards, zodat er tussen de botenbouw dé botenwedstrijd gehouden kon houden.

De scholen die meededen hebben in de weken voorafgaand aan de wedstrijd allemaal in projectmatige vorm aan de botenrace gewerkt. Ze kregen een lesbrief en een gereedschapskoffer, waarmee ze de boten konden maken.

Er waren dit jaar twee categorieën, namelijk de wind-aangedreven boten en de boten die een eigen voortstuwing hadden.

Het team dat de eerste prijs won bij de wind-aangedreven boten, was team De Regenboog locatie Retranchement.

Voor de boten met een eigen voortstuwing was de winnaar team Pittige Panters van de Jenaplan school.

De jury bestond uit twee mensen van Damen Shipyards, Michelle Verweij, leerling van het Gilde en wethouder van onderwijs Ro van Doesburg. De jury had het erg moeilijk met de keuze welk team de beste, mooiste en snelste boot maakte. We zijn blij dat deze deskundige jury ons wilde helpen bij deze keuze en danken hen voor hun inzet.

De leerlingen zijn allemaal met een prijs naar huis gegaan en ook de docenten hebben een geweldige morgen gehad. Aan de vele positieve reacties te merken, hadden de leerlingen het ontzettend naar hun zin. Damen Shipyards en het Gilde Vakcollege Techniek vonden het een superleuke morgen en wat hen betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar.