5 maart 2014

Terugblik meidendag woensdag 26 februari 2014

Woensdag 26 februari j.l. was het dan zover. Vorig jaar is de “meidendag” van Gilde Vakcollege Techniek zo succesvol ontvangen, dat het voor herhaling vatbaar was. Wat PR betreft heeft het er niet aan ontbroken. Begin januari is er een speciaal meidenmagazine verspreid bij alle basisscholen voor de meiden van groep 8. Vervolgens zijn onze “eigen meiden” nog bij hun oude basisschool langs geweest voor een presentatie.  Een geweldig initiatief van hen!

 

De geïnteresseerde technische meiden zijn ’s morgens, na hartelijk welkom te zijn geheten door directeur dhr. C.H. van Breugel,  eerst in het techniek lokaal aan de slag gegaan.  Onder begeleiding van mevrouw Teters-Slinger hebben zijn een apparaat in elkaar gezet ter beveiliging van hun slaapkamer. Een veelomvattend werkstukje waarbij diverse technische afdelingen aan te pas kwamen.

Na de gezellige lunch, zijn ze vertrokken naar Scheepswerf Damen in Gorinchem. Ze werden daar hartelijk welkom geheten door mevrouw Nanda Kooijman. Vervolgens kregen ze onder het genot van een glaasje drinken een presentatie van mevrouw Astrid Bax. Zij is mechanical engineer bij Damen Shipyards;  oftewel zij tekent de gehele technische inrichting van een schip in samenwerking met de tekenaar die het ontwerp maakt. Na deze boeiende uitleg over haar vak en de scheepswerf kregen de meiden een rondleiding in de loods en het buitenterrein.

 

Na nog een tas met de nodige info in ontvangst te hebben genomen, zijn de meiden vertrokken naar Aquarius Sanitair in Sleeuwijk. Mevrouw Martine Both, oud leerling van Gilde Vakcollege Techniek en nu ook meiden-bedrijfscoach, stond ons daar op te wachten. De meiden mochten eerst even uitrazen in de showroom en daarna werd er in een kring, onder het genot van wat drinken met wat lekkers erbij, gesproken over meiden & techniek. Martine heeft destijds installatietechniek afgerond en heeft zich daarna verder ontwikkeld in haar eigen bedrijf. Als ontwerpster van badkamers, verkoopster en ook als installateur kan zij haar creativiteit en technische kennis enorm goed combineren. Een echt rolmodel dus voor meiden & techniek!

 

Klik hier voor de foto's.

 

Mevr. W.J. van der Stelt, projectleider marketing meiden & techniek.