20 maart 2014

Vakkanjers Gilde winnen vier van de zes prijzen!

Op de donderdag 13 maart gehouden regiowedstrijd van de Vakkanjers te Capelle a/d IJssel wisten Gerjan Hol en Mart de Ridder van de afdeling Installatietechniek respectievelijk een 1e en 3e prijs in de wacht te slepen. Jesse Houdé en Marvin van Tilburg, eveneens van Gilde Vakcollege Techniek, haalden voor de afdeling Elektrotechniek ook een 1e en een 3e prijs binnen.

 

Over Junior Vakkanjers
Met de Junior VakkanjerWedstrijden (voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. De wedstrijden enthousiasmeren de deelnemers, brengen hun vakmanschap en vaktrots op een nog hoger peil en bieden de scholen een ideaal platform voor techniekpromotie richting (potentiële) leerlingen, ouders en bedrijven. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.

 

De opdracht

De Junior Vakkanjers Installatietechniek en elektrotechniek werkten in duo’s aan een mobiele werkplaats voor de amfibievoertuigen die de Junior Vakkanjer-teams moesten maken. De opdracht was dat zij dit zo ‘groen’ mogelijk moesten doen. Zo installeerden ze bijvoorbeeld een zonneboiler voor duurzaam warm water.

 

Finale

De winnaars van de regiofinales plaatsen zich voor de nationale finale. Die is op 21 maart in de Fokker Terminal in Den Haag.