25 maart 2015

Vmbo-talenten Gilde Vakcollege Techniek pakken ticket naar finale Junior Vakkanjers

Het Junior Vakkanjer-duo van Gilde Vakcollege Techniek, Gerit van der Poel (klas 4BI) en Martin Aanen (klas 4GE), hebben donderdagmiddag 19 maart een ticket naar de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2015 in de wacht gesleept.

 

Klik hier voor de foto's.

 

De Gorinchemse vmbo-techniektalenten wonnen in Veldhoven de regiofinale met hun elektrische installatie voor een mobiele veldkeuken en kunnen zich opmaken voor de eindstrijd. Ook de bedrijfsprijs ging mee naar Gorinchem. Bij de wedstrijd voor teams (opdracht: festivalbike) ging de eerste plaats naar leerlingen van Varendonck College uit Someren.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn spannende techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo. Meer dan 500 vmbo-talenten werkten de afgelopen maanden op de eigen school aan ontwerp en bouw van een festivalbike (teamopdracht) of een mobiele veldkeuken (duo’s Installeren en Energie). Na de schoolfinale en regiofinales wacht in april de ontknoping: de landelijke finale. Bij Sondervick College in Veldhoven was donderdag de laatste van vijf regiofinales.

Landelijke finale
De beste acht teams en acht duo’s van de regiofinales plaatsen zich voor de landelijke eindstrijd. Die is op donderdag 9 april 2015 tijdens het techniekevenement Game On in Gorinchem. Tijdens Game On is tegelijkertijd ook een oefeninterland van Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) die in augustus meedoen aan WorldSkills 2015 in Brazilië. De wedstrijd is live te volgen op livestream.devakkanjers.nl.

De uitslag van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden in Veldhoven:

Teamwedstrijd (festivalbike)

1. Varendonck College –Someren

2. Het Hooghuis – Oss

3. Hub van Doornecollege –Deurne

 

Bedrijfsprijs: Het Hooghuis –Oss

Aanmoedigingsprijs: Sint-Maartenscollege –Maastricht

 

Duo’s (elektrische installatie voor mobiele veldkeuken)

1. Gilde Vakcollege Techniek – Gorinchem

2. Het Hooghuis – Oss

3. Pius X College – Bladel

 

Bedrijfsprijs: Gilde Vakcollege Techniek – Gorinchem

Aanmoedigingsprijs: Fioretti College – Hillegom

 

Volg de Junior Vakkanjers op www.facebook.com/juniorvakkanjers en www.devakkanjers.nl.

 

Foto: TechniekTalent.nu/Timon Jacob