3 december 2014

Wat is techniek?

Beste leerlingen van Gilde Vakcollege Techniek,

 

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij het afgelopen jaar verschrikkelijk blij waren. De reden daarvoor was dat 195 leerlingen zich aangemeld hebben voor een opleiding in de techniek.

 

Wij als school zijn daar heel trots op omdat, jullie samen met jullie ouders vertrouwen hebben in onze school. Een goede opleiding binnen de techniek, staat gelijk aan een goede baan voor in de toekomst. Jullie hebben de keus gemaakt en de weg naar het Gilde gevonden. Vele leerlingen die nu nog op de basisschool zitten weten nog niet wat ze gaan doen, een school die alleen maar techniek geeft, de vraag die dan rijst is:

 

Wat is eigenlijk techniek?

 

Die vraag willen wij als Gilde Vakcollege Techniek graag beantwoorden.

De afgelopen jaren is techniek in het basisonderwijs een beetje het ondergeschoven kindje geworden, het is verweven in de methode mens en natuur, niet echt techniek dus. Om toch de techniek weer terug te krijgen in het basisonderwijs heeft het Gilde lesbrieven ontwikkeld.

 

De afgelopen periode zijn klas 2E en 2F daarmee bezig geweest, Het thema was de SNELLE BOOT. 19 november jl. hebben de leerlingen met elkaar gestreden wie nu de snelste boot ontwikkeld had.

 

Jongens, het was een geweldige wedstrijd en ik heb veel verschillende boten met verschillende aandrijvingen gezien. Zo was er een pruttelbootje, een bootje met een zeil en bootjes die werden aangedreven door een rad. Leerlingen van klas 2Een klas 2F, jullie hebben met elkaar het startsein gegeven voor de technieklessen in het basisonderwijs, geweldig hoe jullie dit hebben gedaan.

 

Wij zijn trots op jullie!!!!!!!

 

HEEL ERG BEDANKT

 

Met vriendelijke groet,

 

Meneer van As, meneer Ijzerman, meneer Meijers, mevr. van der Stelt en meneer van Vuren.