18 februari 2022

Week vol techniek, sport en cultuur

Het is altijd techniek wat de klok slaat op het Gilde Vakcollege Techniek, maar in de komende week, van 21 tot en met 25 februari, wordt dat nog eens extra aangezet. De hele week staat in het teken van techniek, cultuur en sport. Veel klassen hebben door de corona-maatregelen de nodige activiteiten moeten missen en de school pakt deze week aan om de schade dubbel en dwars in te halen.

De leerlingen uit de eerste en tweede klas zullen zich gaan richten op het maken van een profielkeuze. In de onderbouw krijgen de leerlingen vooral algemene techniek, waarna ze in jaar drie een keuze maken voor een richting. Om die keuze weloverwogen te kunnen maken, worden de leerlingen deze week ondergedompeld in de wereld van motorvoertuigen, bouwen, wonen, interieur, metaal, installatie, elektro en ICT.

De derdeklassers trekken het land in wanneer ze verschillende musea bezoeken. Zo staan er onder meer excursies naar het Rijksmuseum in Amsterdam, het Wereldmuseum in Rotterdam en de Kunsthal in Rotterdam op het programma. Ook staan er meerdere sportactiviteiten op de planning; skiƫn, snowboarden en verschillende buitensporten in de Loonse en de Drunese Duinen. Daarnaast hebben de havo-leerlingen ook verschillende excursies op de planning staan. Zo gaan de derdeklassers naar Escher in het Paleis in Den Haag en de eerste en tweedejaars havisten bezoeken het Design Museum en het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

Houd onze socials in de gaten voor updates over alle leuke dingen die we deze week gaan ondernemen!