Open Dag

Kom naar onze Open Dag en ontdek de wereld van het Gilde!

Woensdag 19 januari 2022 houden wij onze jaarlijkse Open Dag.

Jongens en meisjes uit groep 8 kunnen zich dan met hun ouders/verzorgers uitgebreid op de hoogte stellen van de gedegen, leuke en uitdagende opleiding in de techniek die het Gilde hen te bieden heeft.

‘s Middags van 13:30 -16:00 uur en ’s avonds van 18:30 – 21:00 uur.

Je kunt het Gilde vinden aan de Gildenweg 4 in Gorinchem. Om te zorgen dat er geen parkeeroverlast ontstaat, verzoeken wij u te parkeren op de grotere parkeerplaatsen in de wijk.

Deze vindt u o.a. bij het Piazza Center en de Van Rappardhal. Zie ook de plattegrond hieronder.


Unieke opleiding

Gilde Vakcollege Techniek is een unieke opleiding, die erop gericht is om jongens en meisjes die een loopbaan in de techniek willen, zo goed mogelijk naar een baan toe te leiden. Het Gilde biedt leerlingen bovendien de zekerheid dat zij op hun achttiende een vak hebben geleerd, hun diploma’s hebben gehaald en meteen aan de slag kunnen in een goede baan als vakman of vakvrouw. En zeg nu zelf: Wie wil dat nu niet?

Praktijkgericht

Gilde Vakcollege Techniek is een technische opleiding met de nadruk op praktisch en beroepsgericht onderwijs en “werkend leren” in echte functies bij technische bedrijven. Vanaf de onderbouw, de eerste twee leerjaren, krijgen de leerlingen al 10 uur les in de technieklokalen. Daar kunnen ze lekker met hun handen werken. Het werken in de “praktijklokalen” is voor alle leerlingen uit het basisonderwijs een hoogtepunt, maar in het bijzonder voor hen die de theorielessen graag afwisselen met een fiks aantal uren praktijk.

Uitdagend – techniekhavo

Voor jongens en meisjes die best havo of zelfs vwo aan zouden kunnen, maar over weinig “zitvlees” beschikken en heel graag in de techniek verder willen, is de techniekhavo een uitkomst. Een echte havo, maar dan met praktijklessen in het rooster.

Kortom: ze worden uitgedaagd en … ze gaan die uitdaging ook aan!

Meiden

Vroeger was werken in de techniek vaak zwaar. Je moest er sterk voor zijn en je werd soms erg vies en smerig. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Er kiezen nu steeds meer meiden voor techniek in een schone creatieve omgeving. Vanuit het bedrijfsleven is de vraag groot, vanwege de specifieke kwaliteiten van dames. Over het algemeen zijn ze heel nauwkeurig, creatief en sociaal.

Voor creatieve meiden die graag met hun handen willen werken bieden wij extra ondersteuning op het Gilde. Naast hun mentor worden ze begeleid door een meidencoach, waar ze terecht kunnen met al hun vragen.

Ben je geïnteresseerd? Kom gerust kijken in onze meidenkantine en ontmoet de andere meiden van Gilde Vakcollege Techniek. Ook kun je meedraaien tijdens onze speciale meidendag. (www.komnaardemeidendag.nl)

Eén school twee diploma’s!

Eén doorlopende leerlijn vmbo – mbo.

Sinds cursusjaar 2014 – 2015 kun je op het Gilde twee diploma’s halen (vmbo + mbo) dankzij de samenwerking met het ROC Rivor.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • betere aansluiting op behoeften
  • behoud van de eigen vertrouwde school
  • verzekerd blijven van goede begeleiding
  • grotere kans op mbo-diploma

Stages

Jongeren die voor techniek kiezen, willen snel het echte werk proeven. Gilde Vakcollege Techniek is er dan ook op gericht jongeren snel vertrouwd te maken met de beroepspraktijk. Om die reden lopen de leerlingen stages. Maatschappelijke stages in het 2e leerjaar, gevolgd door stages in het bedrijfsleven in het 3e en 4e leerjaar.

Dreigend tekort aan vakmensen

Gilde Vakcollege Techniek is een moderne school met een grote ervaring op het gebied van de steeds breder wordende techniek. Naast technische bedrijven hebben ook bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en woningcomplexen steeds vaker technisch personeel nodig. Zowel jongens als meisjes! De verwachting is dat het bedrijfsleven in de komende jaren een groot tekort krijgt aan goed opgeleide vakmensen. Daarom is Techniek een noodzaak!

Met een vmbo- en mbo-diploma op zak sta je dus sterk in je toekomstige werk!

De voordelen van het Gilde Vakcollege Techniek op een rijtje

– Praktijk- en beroepsgericht onderwijs (BB-KB-GL en techniekhavo)

– Direct al 10 uur praktijkles oplopend naar 15 uur in de bovenbouw (klas 3 en 4)

– Veel aandacht voor alle leerlingen maar voor jou in het bijzonder

– Een passende opleiding

  • Opleiding tot gekwalificeerd vakman of vakvrouw op mbo niveau 2 en/of 3
  • Naadloze aansluiting op de beroepspraktijk en de arbeidsmarkt
  • Op 18-jarige leeftijd een vakman / vakvrouw

Of

  • Doorleren in de techniek op niveau 4
  • Eén school, twee diploma’s (vmbo + mbo2/3)

– Zelfstandige vakafdelingen (dus niet van alles wat en niets echt goed kunnen)

Opleidingen in:

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Mobiliteit en Transport (M&T)

–  Gemengde leerweg of techniekhavo als je ook havo/vwo zou kunnen doen, maar je veel liever met techniek aan de slag wilt.

–  Meisjes hebben een eigen ruimte om lekker bij te kletsen en te chillen.

 

Redenen genoeg om ook jou te ontmoeten op onze Open Dag op woensdag 19 januari 2022.

‘s Middags van 13:30 -16:00 uur en ’s avonds van 18:30 – 21:00 uur.

Gildenweg 4 in Gorinchem.