Open Dag - Digitaal

Kom naar onze Open Dag en ontdek de wereld van het Gilde!

Woensdag 19 januari 2022 was onze jaarlijkse Open Dag in de vorm van een digitaal event.

Ben of ken jij een leerling uit groep 7 of 8 die graag met zijn handen werkt, houdt van techniek en op zoek is naar een middelbare school die daar precies bij past? Dan hebben wij iets heel leuks voor je! Stap samen met Martine Beijer, oud-leerling én bekend van Eigen Huis & Tuin, in de wereld van het Gilde. Klik HIER!

Ook kun je deelnemen aan de VIRTUAL TOUR.

Helaas kunnen we vanwege maatregelen die genomen zijn in verband met corona de leerlingen uit groep 8 woensdag 19 januari 2022 niet op het Gilde verwelkomen. Er is inmiddels vanuit de overheid ruimte in de maatregelen gekomen om kleine groepen bezoekers te verwelkomen en rond te leiden. Ouders en leerlingen die daar interesse in hebben kunnen hieronder hun mailadres achter laten. Deze mogelijk is echter alleen voor leerlingen uit groep 8 en er mag slechts 1 ouder/verzorger meekomen. 

Houd voor de verdere ontwikkelingen de website van het Gilde goed in gaten!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een rondleiding door ons schoolgebouw, dan verzoeken wij u via onderstaande link een dag en tijdslot te kiezen. De rondleiding zal ongeveer een uurtje duren.

Rondleiding Gilde op dinsdag 8, woensdag 9 of donderdag 10 februari 2022.

 

 


Unieke opleiding

Gilde Vakcollege Techniek is een unieke opleiding, die erop gericht is om jongens en meisjes die een loopbaan in de techniek willen, zo goed mogelijk naar een baan toe te leiden. Het Gilde biedt leerlingen bovendien de zekerheid dat zij op hun achttiende een vak hebben geleerd, hun diploma’s hebben gehaald en meteen aan de slag kunnen in een goede baan als vakman of vakvrouw. En zeg nu zelf: Wie wil dat nu niet?

Praktijkgericht

Gilde Vakcollege Techniek is een technische opleiding met de nadruk op praktisch en beroepsgericht onderwijs en “werkend leren” in echte functies bij technische bedrijven. Vanaf de onderbouw, de eerste twee leerjaren, krijgen de leerlingen al 10 uur les in de technieklokalen. Daar kunnen ze lekker met hun handen werken. Het werken in de “praktijklokalen” is voor alle leerlingen uit het basisonderwijs een hoogtepunt, maar in het bijzonder voor hen die de theorielessen graag afwisselen met een fiks aantal uren praktijk.

Uitdagend – techniekhavo

Voor jongens en meisjes die best havo of zelfs vwo aan zouden kunnen, maar over weinig “zitvlees” beschikken en heel graag in de techniek verder willen, is de techniekhavo een uitkomst. Een echte havo, maar dan met praktijklessen in het rooster.

Kortom: ze worden uitgedaagd en … ze gaan die uitdaging ook aan!

Meiden

Vroeger was werken in de techniek vaak zwaar. Je moest er sterk voor zijn en je werd soms erg vies en smerig. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Er kiezen nu steeds meer meiden voor techniek in een schone creatieve omgeving. Vanuit het bedrijfsleven is de vraag groot, vanwege de specifieke kwaliteiten van dames. Over het algemeen zijn ze heel nauwkeurig, creatief en sociaal.

Voor creatieve meiden die graag met hun handen willen werken bieden wij extra ondersteuning op het Gilde. Naast hun mentor worden ze begeleid door een meidencoach, waar ze terecht kunnen met al hun vragen.

Ben je geïnteresseerd? Kom gerust kijken in onze meidenkantine en ontmoet de andere meiden van Gilde Vakcollege Techniek. Ook kun je meedraaien tijdens onze speciale meidendag. (www.komnaardemeidendag.nl)

Eén school twee diploma’s!

Eén doorlopende leerlijn vmbo – mbo.

Sinds cursusjaar 2014 – 2015 kun je op het Gilde twee diploma’s halen (vmbo + mbo) dankzij de samenwerking met het ROC Rivor.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • betere aansluiting op behoeften
  • behoud van de eigen vertrouwde school
  • verzekerd blijven van goede begeleiding
  • grotere kans op mbo-diploma

Stages

Jongeren die voor techniek kiezen, willen snel het echte werk proeven. Gilde Vakcollege Techniek is er dan ook op gericht jongeren snel vertrouwd te maken met de beroepspraktijk. Om die reden lopen de leerlingen stages. Maatschappelijke stages in het 2e leerjaar, gevolgd door stages in het bedrijfsleven in het 3e en 4e leerjaar.

Dreigend tekort aan vakmensen

Gilde Vakcollege Techniek is een moderne school met een grote ervaring op het gebied van de steeds breder wordende techniek. Naast technische bedrijven hebben ook bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en woningcomplexen steeds vaker technisch personeel nodig. Zowel jongens als meisjes! De verwachting is dat het bedrijfsleven in de komende jaren een groot tekort krijgt aan goed opgeleide vakmensen. Daarom is Techniek een noodzaak!

Met een vmbo- en mbo-diploma op zak sta je dus sterk in je toekomstige werk!

De voordelen van het Gilde Vakcollege Techniek op een rijtje

– Praktijk- en beroepsgericht onderwijs (BB-KB-GL en techniekhavo)

– Direct al 10 uur praktijkles oplopend naar 15 uur in de bovenbouw (klas 3 en 4)

– Veel aandacht voor alle leerlingen maar voor jou in het bijzonder

– Een passende opleiding

  • Opleiding tot gekwalificeerd vakman of vakvrouw op mbo niveau 2 en/of 3
  • Naadloze aansluiting op de beroepspraktijk en de arbeidsmarkt
  • Op 18-jarige leeftijd een vakman / vakvrouw

Of

  • Doorleren in de techniek op niveau 4
  • Eén school, twee diploma’s (vmbo + mbo2/3)

– Zelfstandige vakafdelingen (dus niet van alles wat en niets echt goed kunnen)

Opleidingen in:

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Mobiliteit en Transport (M&T)

–  Gemengde leerweg of techniekhavo als je ook havo/vwo zou kunnen doen, maar je veel liever met techniek aan de slag wilt.

–  Meisjes hebben een eigen ruimte om lekker bij te kletsen en te chillen.