Mijn naam is Quincy Ardon.

Ik heb mijn VMBO Kader diploma behaald  met als techniek richting Mobiliteit en Transport.

Momenteel doe ik een BBL opleiding.

Ik ga 1 dag naar het Gilde en de rest van de week werk ik bij ROSIERVANDENBOSCH een MAN dealer. Hier doe ik onderhoud van de vrachtwagens.

Hier heb ik voor gekozen omdat techniek altijd veranderd. Je hebt altijd een uitdaging en ik vind het fijn om te werken met mijn handen en tegelijkertijd andere mensen blij te maken.

Ik heb gekozen voor Gilde Vakcollege Techniek, omdat het een goede techniekschool is. Je wordt goed op weg geholpen voor je vervolgopleiding en je toekomstige baan .

Als ik het over zou kunnen doen, zou ik niks anders doen. Ik heb mijn schooltijd echt als goed ervaren.

Ik heb als tip voor de meiden die nog gaan kiezen: Kies wat JIJ leuk vindt en laat je niet zomaar uit het veld slaan. Alleen jij bent je eigen grens. Niemand kan je zeggen wat jij leuk vindt of niet, dus ga je eigen weg, maak fouten en leer daarvan.

Als je stage moet lopen bij een bedrijf is dat best spannend. Ik  vond het ook super spannend tijdens mijn eerste stage. Als tip heb ik: gewoon vragen als je iets niet begrijpt en gewoon je vrouwtje staan, maar wel op een beleefde manier natuurlijk!

Wat kan ik de andere meiden leren:

Ik kan de andere meiden leren meer zelfvertrouwen te hebben. Soms is het best moeilijk om op een school te lopen waar heel veel jongens rondlopen. Dus  moet je vertrouwen in jezelf hebben en tegen jezelf zeggen ‘Ik kan dit’, met de steun van de andere meiden natuurlijk. En vergeet nooit, je staat er nooit alleen voor!

Nu ik wat ouder ben en met techniek bezig ben, merk ik dat alles wat ik geleerd heb, ik ook echt gebruik op het bedrijf. En dat je eigen weg kiezen veel leuker is. Ik doe nu echt iets wat ik zelf heel leuk vind en daar pluk ik elke dag de vruchten van.