Techniekhavo

Een nieuw onderwijsconcept in ontwikkeling.

Wat is de techniekhavo?

De techniekhavo is een nieuw onderwijsconcept, dat op dit moment in ontwikkeling is. De techniekhavo is een havo met veel techniek. Harde techniek zoals we dat noemen. Een havo voor kenners en kunners. Een havo waar leerlingen leren timmeren, boren, zagen, lassen, draaien, frezen, meubels maken, aan auto’s sleutelen en technische installaties leren aanleggen voor gas, water, licht of internet. Niet om later dat werk te gaan doen. Wel om te weten hoe het werkt, hoe het voelt, wat het doet. De techniekhavo is gericht op leerlingen die door willen leren in de techniek op hbo-niveau. Daarom wordt er toegepaste theorie gekoppeld aan praktijklessen. Daarnaast maken leerlingen in de techniekhavo  in een vroeg stadium kennis met het regionale technische bedrijfsleven en met de beroepsmogelijkheden binnen de techniek op hbo-niveau.

Een gediplomeerde techniekhavist is niet opgeleid tot draaier, timmerman of installateur, maar beschikt wel over praktische basisvaardigheden. Hij of zij heeft ervaren wat materialen en machines doen. Hij of zij heeft een passie voor techniek ontwikkeld en herkent een vakman. Hij of zij kent de bedrijfscontext en het belang van samenwerken, innovatie en ondernemerschap. Hij of zij heeft verantwoordelijkheid leren dragen voor beroeps- en studietaken, weet wat hij of zij kan en waar zijn of haar belangstelling ligt.

Klik hier voor het artikel in het AD 13-02-2017

Klik hier voor de uitzending van 24-01-2020 van het NOS jeugdjournaal over techniekhavo

Doemiddag techniekhavo

Op woensdagmiddag 5 februari 2020 organiseren het Gilde en Calvijn een Doemiddag techniekhavo voor groep 8 leerlingen. Uiteraard voor jongens en meisjes. Via onderstaand formulier kun je je hiervoor opgeven tot maandag 3 februari 09.00 uur. De Doemiddag is van 14.45-19.00 uur op het Gilde in Gorinchem. Je hoeft niets mee te nemen. Voor eten en drinken zorgen wij! Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen om 17.00 uur aanschuiven voor het eten en daarna nog meehelpen/meekijken bij het afmaken van je werkstukje.

De inschrijftermijn is helaas gesloten.